Werken in de horeca… Elke dag ‘n feestje!

Ben jij dé enthousiaste horecatijger die wij zoeken?


Ben jij enthousiast, ambitieus en gastvrij? Maak jij het mensen graag naar de zin en stroop jij met liefde de mouwen op? Dan is een carrière in de horeca iets voor jou!

Ben jij enthousiast, ambitieus en gastvrij? Werk jij graag in een leuke sfeer, maak jij het mensen graag naar de zin en stroop jij met liefde de mouwen op? Dan is een carrière in de horeca iets voor jou! Ondanks de uitdagingen van het afgelopen jaar, is het nog steeds een goed idee om een horecavakopleiding te volgen. Er is geen sector zo creatief en vol leven als deze. De vraag bij de gasten zal na de heropening snel toenemen en de behoefte aan goede vakmensen blijft bestaan. Werken in de horeca is hartstikke leuk en de branche kent verschillende mooie beroepen waar jij je passie en vakmanschap in kwijt kunt. Ben jij dé enthousiaste horecatijger die wij zoeken?

 

Werk in overvloed

Met de zomer in het vooruitzicht, signaleert KHN dat er vanuit het hele land een toenemende vraag is naar nieuwe medewerkers. Denk je aan het volgen van een horecavakopleiding? Twijfel dan niet! De horeca was een groeisector voor de coronacrisis en na de crisis zullen naar verwachting meer dan 100.000 vacatures te vullen zijn! Zodra de horeca weer (helemaal) open mag, keren gasten terug naar hotels, restaurants, (eet)cafés, strandpaviljoens en andere horecabedrijven. En dat betekent werk in overvloed! In de keuken en in de bediening. Maar de horeca kent nog zoveel meer beroepen waar jij in past!

Werken in de horeca… Elke dag ‘n feestje!

Werken in de horeca is hartstikke leuk. Op veel manieren. Want waar het gezellig is, daar ben jij. Je doet er superveel kennis op over bijvoorbeeld gastvrijheid, producten, sociale vaardigheden, hygiëne en werkt met leuke en enthousiaste collega’s. Elke dag zet jij jouw passie en vakmanschap in om hét verschil te maken voor jouw gasten. Zij komen om te ontspannen en te genieten, dus er hangt (bijna) altijd een gezellige sfeer op de werkvloer.

De diversiteit is groot

Horeca is overal. Wanneer je een koffie to-go haalt bij dat tentje op de hoek, een dagje naar de dierentuin gaat of lekker uit eten gaat met je vrienden. Maar ook in het theater en op evenementen. De horeca kent superveel verschillende functies, dus er is altijd wel een baan die bij jou past.

Heb je een passie voor koken? Dan is er wellicht een mooie carrière in de keuken voor jou weggelegd. Met een koksdiploma kun je overal in de horeca aan de slag: in dat gezellige restaurantje op de hoek, of bij een (internationale) hotel(keten). Er zijn volop mogelijkheden om je verder te specialiseren. Word bijvoorbeeld dieetkok in een zorginstelling of bekwaam je in patisserie en ijs. Of word jij de opvolger van Jonnie Boer en ga je voor de sterren?

Sta jij liever oog in oog met de gast? Ook in de bediening zijn er talloze mogelijkheden. Heb je (nog) geen opleiding? Dan trainen we je on the job. Heb je een diploma gastheer/vrouw op zak en wil je verder leren? Ook dat kan! Wat dacht je van een opleiding tot wijnsommelier?

“Een biertje na een lange werkdag, een koffietje op het terras op je vrije zondag. De horeca is een belangrijk onderdeel in ons leven. Dat hebben we het afgelopen jaar wel gemerkt! Niet alleen terrassen of dineren is onmisbaar, ook het werken in de horeca is iets wat je niet wilt missen! Werken in de horeca is iemands dag goed maken, een bijdrage leveren aan het maken van herinneringen en simpelweg het mooiste vak ter wereld! Een sociaal leven opbouwen, nieuwe vrienden maken, gezelligheid en altijd onder de mensen zijn. De horeca geeft haar stad een ziel, en jij kunt hier aan meewerken! Dat is toch écht het mooiste wat er is!”
HR Manager van Hell’s Kitchen Horeca Groep
Masha de Romph

Ook in de hotellerie zijn er carrièremogelijkheden en opleidingstrajecten. Misschien zorg jij er straks voor dat jouw gasten in een gespreid bedje terechtkomen. Bijvoorbeeld in een leuke functie in de restaurants, als F&B manager, receptiemedewerker, of in housekeeping. Of word jij de bartender die alles van cocktails weet?

“In de Coronatijd hebben we uit eten gaan, op reis gaan, op vakantie gaan en evenementen heel erg gemist. Hotels, restaurants en cafés verbinden mensen en zorgen voor plezier en mooie momenten. De hospitality sector is een unieke branche om in te werken vanwege de positiviteit, ambitie, creativiteit en flexibiliteit, die deze sector kenmerkt. In de horeca word je gezien als je ambitie hebt en door wilt groeien. Dus ga ervoor en ga doen wat je het liefste doet: mensen een geweldige gastvrijheidservaring bezorgen!”
Esther Visser
Director of Human Resources Apollo & Leonardo Hotels

In het fastservice segment zijn er volop kansen en doorgroeimogelijkheden: van keukenassistent tot restaurantmanager, het kan allemaal! En kies je voor een toffe baan in een (eet)café of club, dan liggen er mooie kansen in de rol van bartender, bedieningsmedewerker, biersommelier of bedrijfsleider. Of misschien heb jij straks je eigen horecabedrijf?

“Werken in de horeca is vooral leuk omdat de horeca gaat over gastvrijheid en mensen. En vooral de combinatie van deze twee factoren maakt mij iedere dag weer gelukkig! In de horeca ontmoet ik elke dag nieuwe mensen. Ik hoor nieuwe verhalen, maak nieuwe vrienden en ik leer elke dag wel een levensles. Mijn horecaleven geeft mij de energie en passie om het leven vol te leven.”
Pieter Honing
Franchisenemer/eigenaar McDonald’s Utrecht

Nieuwsgierig geworden naar jouw mogelijkheden in de horeca?

Heel veel ROC’s hebben een horeca-afdeling waar je terecht kunt voor een passende baan. Je kunt kiezen voor werken en leren tegelijk waarbij je tijdens je opleiding gaat werken en verdienen in de horeca. Of kies voor de combinatie leren en stage. Wil je manager worden of een eigen bedrijf beginnen? Dan is er ook een ruim aanbod aan managementopleidingen op MBO niveau 4 om daarna eventueel door te leren aan een Hogere Hotelschool. Meer weten? Kijk op www.horeca.nl of loop eens langs jouw favoriete horecabedrijf!

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd in De Werkwijzer: www.dewerkwijzer.nl

Lees ook

Werken in de horeca, elke dag een feestje — Tim Lefèvre

Werken in de horeca, elke dag een feestje — Tim Lefèvre

Werken in de horeca, elke dag een feestje — Tim Lefèvre Sinds Tim Lefèvre van België naar Nederland verhuisde volgt Cityguys hem op de voet. Op zijn 23e kwam hij als horecababy naar Amsterdam om zich onder te dompelen in de wereld van cocktails. Vier jaar later is hij...

Lees meer

Nieuwe medewerkers werven? Download de toolkit

  • Kant-en-klare social media posts en posters
  • Social media posts waarin je de titel van de vacature kunt aanpassen
  • Posters voor bij jou in de zaak
  • Een e-mail en WhatsApp-bericht waarmee je medewerkers kunt oproepen om te helpen zoeken naar die leuke nieuwe collega
Toolkit aanvragen

Kies een baan die bij jou past

Werken in de horeca is enorm veelzijdig. En verschillende functies vragen om verschillende vaardigheden. Kijk eens bij de verschillende vakgebieden en ontdek waar jij enthousiast van wordt.

Vakgebieden