Dit ben jij
Wil jij weten of een baan in de keuken iets voor jou is?
Stel jezelf dan de volgende vragen:
- Ben je een teamplayer?
- Werk je graag achter de schermen?
- Werk je graag met je handen?
- Heb je oog voor detail?
- Ben je creatief?
Heb je bovenstaande vragen (bijna) allemaal met ‘ja’ beantwoord? Dan heb jij belangrijke eigenschappen in huis voor een baan in de keuken van een restaurant. Scroll verder om te lezen aan wat voor banen je kunt denken of bekijk direct openstaande vacatures.
Denk je dat een baan in de bediening beter bij jou past? Stel jezelf dan de volgende vragen:
- Ben je extravert?
- Ben je een echt mensen-mens?
- Maak je het graag mensen naar de zin?
- Heb jij een echte hands-on mentaliteit?
Heb je deze vragen (bijna) allemaal met ‘ja’ beantwoord? Denk dan eens aan een baan in de bediening. Scroll verder om te lezen aan wat voor banen je nog meer kunt denken en waar je aan de slag kunt.
Dit ga je doen
Hieronder staat een aantal functies waar je bijvoorbeeld aan kunt denken bij een baan in een restaurant:
Hier ga je werken
Werken in de keuken of in de bediening kan op verschillende plekken. Klik door de afbeeldingen om een indruk te krijgen van de verschillende typen restaurants waar je aan de slag kunt. Zie jij jezelf hier al helemaal werken? Scroll door voor tips waarmee je direct aan de slag kunt.
Aan de slag
Enthousiast geworden? En ben je ervan overtuigd dat een baan in een restaurant iets voor jou is? Tijd voor actie.
Met deze tips helpen we je op weg:
- Vraag rond bij familie en vrienden. Veel mensen hebben werkervaring in de horeca.
- Volg jouw favoriete horecazaken op social media om als eerste op de hoogte te zijn van vacatures.
- In sommige restaurants kun je werken en leren combineren. Vraag het restaurant waar jij wilt werken eens naar de mogelijkheden of kijk voor een stageplek of leerbaan op www.s-bb.nl/studenten/stageplek-vinden.
- Ga naar horeca.nl en check alle opleidingen. Denk bijvoorbeeld vast na over het behalen van je diploma sociale hygiëne
- Sollicitatiegesprek gescoord? Bereid je goed voor! Oriënteer je op het bedrijf (vraag mensen die je er kent hoe het is om er te werken) en denk vast na over vragen als: wat vind jij belangrijk in je werk? Wat betekent gastvrijheid voor jou? Hoe wil jij je verder ontwikkelen? Wat voeg jij toe aan het team? En: wat verwacht je van je werkgever?
- Ga aan de slag in je eigen keuken! Oefen met groenten snijden, biertjes tappen, met volle dienbladen sjouwen.
- Doe inspiratie op en test je kennis op Passie voor Horeca
Wil je meer weten over alle opleidingsmogelijkheden? Op horeca.nl vind je meer informatie over een opleiding en carrière in de horeca.